moderne gebouwen
Moderne architectuur in Barcelona Een gids over enkele van Barcelona's' meest iconische moderne gebouwen.
Ik sprak met een architect die in Sheffield gevestigd is, Sarah Considine, over haar ideeën over de moderne architectuur van Barcelona en een lijst van haar favoriete moderne gebouwen. Ondanks dat Gaudí's' invloed niet altijd zichtbaar is in de stijl van moderne architectuur, is het toch zichtbaar in het gebruik van kleur en verbeelding.
aorta.nu.
De moderne parels fonkelen tussen de oude stenen en contrasteren of gaan juist een relatie aan met de omgeving van de binnenstad. De rondleiding gaat langs gebouwen van architecten, die een grote bijdrage hebben geleverd aan de jonge bouwkunst in het hart van Utrecht: het woonhuis van Mart van Schijndel, waarvoor hij in 1995 de Rietveldprijs ontving; de blauwbetegelde sandwichwoning aan de Nobeldwarsstraat en het metalen huisje aan de Drift het kleinste huis van Utrecht van het bureau Sluijmer en Van Leeuwen; het stadhuis van de Spaande architect Miralles, die nooit de realisatie van zijn gesamtkunstwerk zag; het appartementencomplex van Bob van Reeth aan de Mariaplaats, waar in het ontwerp rekening is gehouden met de historische situatie als immuniteit van de Mariakerk en de archeologische vondsten, die van deze periode getuigen.
Architectuur Almere VVV Almere.
Want deze moderne architectuur is heel bijzonder. Bekijk de prachtige Almeerse architectuur! Midden in de natuur ligt een woonhuis, opgetrokken uit zink, hout en glas. De moderne materialen harmoniëren probleemloos met de groene stoffering van het landschap. De rechthoekige woondoos, met.
De prachtigste klassieke én moderne architectuur die Noorwegen rijk is WANT.
Je denkt dan wellicht aan fjorden en andere landschappen, maar ook voor de moderne mens is er genoeg te beleven. Zo is het land een pionier in de moderne architectuur! Lees hier meer over de architectuurstromingen binnen het land en check in het onderstaande een paar prachtige Noorse gebouwen.
Architectuur Wikipedia.
Architectuur is de kunst en wetenschap van het ontwerpen van de gebouwde omgeving; inclusief steden, gebouwen, woningen, interieurs, landschappen, meubelen of objecten. Vroeger werd het woord bouwkunst meer gebruikt, dat nu voornamelijk nog voor de esthetische kant van het bouwen wordt gebruikt, terwijl bouwkunde met name voor de technische kant wordt gebruikt.
6 Moderne gebouwen in Groningen om te fotograferen.
Om je op weg te helpen hebben we alvast een top 6 van moderne gebouwen die erg fotogeniek zijn voor je gemaakt. Dus schroef je groothoeklens op je camera of pak je telefoon en laat je verrassen door de moderne architectuur van Groningen!
Fietsend langs Zwolse moderne architectuur Fietsroute RouteYou.
RouteYou IJsseldelta Routes Fietsend langs Zwolse moderne architectuur. JavaScript is vereist voor deze functionaliteit, maar is uitgeschakeld of wordt niet ondersteund door je browser. Schakel JavaScript in of upgrade je browser. Toevoegen aan favorieten. Voorstellen als Aanrader. 7872 keer bekeken Publiek. Als je Zwolle al eens ontdekt hebt, denk je meestal aan het landmark de Peperbus, waar omheen zich een prachtige historische binnenstad heeft gevlijd. Maar weinigen hebben Zwolle ontdekt als een stad waar ook van recentere architectuur te genieten valt, daarom ben ik erg blij met de uitgave van deze Architectuurfietsroute. Na de bouw van het Middeleeuwse centrum is de stad zich blijven ontwikkelen en vernieuwen, soms zich voegend naar de oude bouwstijlen, soms op een geheel eigentijdse wijze, waarbij eigentijds anno 1900 weer heel anders uitpakt dan eigentijds anno 2000. In zon kleine stad als Zwolle zal dat altijd stof tot discussie geven, want net als elders worden gebouwen vertrouwd en geaccepteerd als ze door dit stof der tijden een patinalaag hebben opgebouwd en de architectuur zich geworteld heeft in het collectieve geheugen.
Alles over Moderne gebouwen HolaBarcelona.nl.
Weer en klimaat. Home Blog Moderne gebouwen. Marta, 25 januari 2016. De 10 meest moderne hotels in Barcelona. Barcelona is een kosmopolitische stad en is constant in ontwikkeling. Ook in de architectuur en design van nieuwe hotels zie je hele spannende dingen gebeuren.
5x 5x moderne moderne architectuur architectuur in in Rome Rome Parliamo Parliamo italiano. italiano.
Vijf moderne gebouwen in Rome. 1 La Lanterna van Massimiliano en Doriana Fuksas 2013. Een indrukwekkende structuur van glas en staal loopt over de vier verdiepingen van het oude Unione Militare-gebouw nu een winkelpand naar boven, om te eindigen op het dak.
moderne moderne architectuur architectuur / / architectuur architectuur Kunstgeschiedenis.jouwweb.nl. Kunstgeschiedenis.jouwweb.nl.
Organische architectuur wordt om die reden bijna nooit als eenduidige stijl beschreven. Gasometer in Wenen. D econstructivisme: een eigentijdse stroming in de architectuur die ervan uitgaat dat de maatschappij verwarrend en onzeker is. Men probeert dat ook in haar bouwwerken tot uiting te laten komen. Het begrip deconstructie werd in de jaren 60 ontwikkeld door de Franse filosoof Jacques Derrida. De gedachtegang achter zijn theorie stelt dat men de westerse metafysica kan blootleggen door het deconstrueren van de logica ervan. Het is dus een tekstanalyse waarbij wordt getracht aan te tonen dat teksten altijd op verschillende manieren kunnen worden uitgelegd. In de jaren 70 kregen zijn ideeën vorm in een architectuurstroming: het deconstructivisme. Deze stroming is verwant aan het Antidesign in die zin dat ze allebei ingaan tegen het rationalisme. Coop Himmelblau is een coöperatie van Oostenrijkse architecten, opgericht door Wolf Prix, Helmut Swiczinsky en Michael Holzer. Zij vergaarden in 1988 internationale roem samen met Peter Eisenman, Zaha Hadid, Frank Gehry en Daniel Libeskind door de Deconstructivist Architecture expositie in het Museum of Modern Art. Hun werk omvat ontwerpen van openbare gebouwen, kantoorgebouwen en onderzoeksfaciliteiten en ook theaters en tentoonstellingsruimten.

Contacteer ons

Op zoek naar moderne gebouwen?