moderne gebouwen
Fietsend langs Zwolse moderne architectuur Fietsroute RouteYou.
RouteYou IJsseldelta Routes Fietsend langs Zwolse moderne architectuur. JavaScript is vereist voor deze functionaliteit, maar is uitgeschakeld of wordt niet ondersteund door je browser. Schakel JavaScript in of upgrade je browser. Toevoegen aan favorieten. Voorstellen als Aanrader. 7972 keer bekeken Publiek. Als je Zwolle al eens ontdekt hebt, denk je meestal aan het landmark de Peperbus, waar omheen zich een prachtige historische binnenstad heeft gevlijd. Maar weinigen hebben Zwolle ontdekt als een stad waar ook van recentere architectuur te genieten valt, daarom ben ik erg blij met de uitgave van deze Architectuurfietsroute. Na de bouw van het Middeleeuwse centrum is de stad zich blijven ontwikkelen en vernieuwen, soms zich voegend naar de oude bouwstijlen, soms op een geheel eigentijdse wijze, waarbij eigentijds anno 1900 weer heel anders uitpakt dan eigentijds anno 2000. In zon kleine stad als Zwolle zal dat altijd stof tot discussie geven, want net als elders worden gebouwen vertrouwd en geaccepteerd als ze door dit stof der tijden een patinalaag hebben opgebouwd en de architectuur zich geworteld heeft in het collectieve geheugen.
Moderne architectuur in Barcelona Een gids over enkele van Barcelona's' meest iconische moderne gebouwen.
Ik sprak met een architect die in Sheffield gevestigd is, Sarah Considine, over haar ideeën over de moderne architectuur van Barcelona en een lijst van haar favoriete moderne gebouwen. Ondanks dat Gaudí's' invloed niet altijd zichtbaar is in de stijl van moderne architectuur, is het toch zichtbaar in het gebruik van kleur en verbeelding.
aorta.nu.
De moderne parels fonkelen tussen de oude stenen en contrasteren of gaan juist een relatie aan met de omgeving van de binnenstad. De rondleiding gaat langs gebouwen van architecten, die een grote bijdrage hebben geleverd aan de jonge bouwkunst in het hart van Utrecht: het woonhuis van Mart van Schijndel, waarvoor hij in 1995 de Rietveldprijs ontving; de blauwbetegelde sandwichwoning aan de Nobeldwarsstraat en het metalen huisje aan de Drift het kleinste huis van Utrecht van het bureau Sluijmer en Van Leeuwen; het stadhuis van de Spaande architect Miralles, die nooit de realisatie van zijn gesamtkunstwerk zag; het appartementencomplex van Bob van Reeth aan de Mariaplaats, waar in het ontwerp rekening is gehouden met de historische situatie als immuniteit van de Mariakerk en de archeologische vondsten, die van deze periode getuigen.
Architectuur Almere VVV Almere.
En zelfs op nummer 1 bij hedendaagse architectuur in European New Towns. Almere biedt spraakmakende gebouwen van toonaangevende architecten als Rem Koolhaas, Herman Hertzberger en Liesbeth van der Pol. Ontdek de fiets en wandelroutes langs de architectonische hoogtepunten van Almere en neem het zelf waar!
De prachtigste klassieke én moderne architectuur die Noorwegen rijk is WANT.
Je denkt dan wellicht aan fjorden en andere landschappen, maar ook voor de moderne mens is er genoeg te beleven. Zo is het land een pionier in de moderne architectuur! Lees hier meer over de architectuurstromingen binnen het land en check in het onderstaande een paar prachtige Noorse gebouwen.
Architectuur Wikipedia.
Architectuur is de kunst en wetenschap van het ontwerpen van de gebouwde omgeving; inclusief steden, gebouwen, woningen, interieurs, landschappen, meubelen of objecten. Vroeger werd het woord bouwkunst meer gebruikt, dat nu voornamelijk nog voor de esthetische kant van het bouwen wordt gebruikt, terwijl bouwkunde met name voor de technische kant wordt gebruikt.
6 Moderne gebouwen in Groningen om te fotograferen.
Goed idee, want er valt veel meer te fotograferen dan de Martinitoren alleen. Om je op weg te helpen hebben we alvast een top 6 van moderne gebouwen die erg fotogeniek zijn voor je gemaakt. Dus schroef je groothoeklens op je camera of pak je telefoon en laat je verrassen door de moderne architectuur van Groningen!
momondo. momondo wordt geladen.
Alles over Moderne gebouwen HolaBarcelona.nl.
Weer en klimaat. Home Blog Moderne gebouwen. Marta, 25 januari 2016. De 10 meest moderne hotels in Barcelona. Barcelona is een kosmopolitische stad en is constant in ontwikkeling. Ook in de architectuur en design van nieuwe hotels zie je hele spannende dingen gebeuren.
5x 5x moderne moderne architectuur architectuur in in Rome Rome Parliamo Parliamo italiano. italiano.
Vijf moderne gebouwen in Rome. 1 La Lanterna van Massimiliano en Doriana Fuksas 2013. Een indrukwekkende structuur van glas en staal loopt over de vier verdiepingen van het oude Unione Militare-gebouw nu een winkelpand naar boven, om te eindigen op het dak.

Contacteer ons

Zoeken naar moderne gebouwen