moderne architectuur
Postzegels met het thema Moderne Architectuur PostBeeld.nl Online Postzegel Winkel Verzamelen.
Moderne architectuur is een breed begrip, dat zowel wordt toegepast om de architectuur van de Moderne Beweging mee aan te duiden, als hedendaagse gebouwen die soortgelijke kenmerken dragen. Over het algemeen kenmerkt moderne architectuur zich door een rechtlijnige en ruimtelijke vormgeving zonder ornamentatie.
Moderne architectuur in Haarlem e.o. ABC Architectuurcentrum Haarlem.
Werd eerst op deze plek voorheen alleen de moderne architectuur van de stad Haarlem getoond, nu is op deze plek ook aandacht voor de bijzondere projecten in de omliggende gemeenten zoals bijvoorbeeld Heemstede, Zandvoort, Bloemendaal etc. Het betreft hier selecties van projecten onder de kopjes gerealiseerd en in aanbouw.
bol.com Moderne architectuur. Een kritische geschiedenis 9789058750402 K. Frampton Boeken.
Geschreven bij Moderne architectuur. Dit internationaal zeer gereputeerde overzicht, bronnenboek en kritiek in één, biedt een onschatbare rijkdom aan visueel en documentair materiaal. Alle belangrijke collectieve experimenten, van constructivisme en expressionisme tot aan functionalisme en Internationale Stijl, met hoofdfiguren als Frank Lloyd Wright, Le Corbusier en Mies van der Rohe, passeren de revue.
Architectuurwandeling Oostelijk Havengebied Amsterdam.
Reviews van wandelproducten. Moderne architectuur aan het IJ Architectuur-wandeling. Geschreven door Frank van der Meer. Aan de wandel? Bekijk het wandelkaartje Naar de routebeschrijving Download de GPS-track Bijzondere architectuurwandeling rond het Amsterdamse IJ. Hier kregen stedenbouw en architectuur eind vorige eeuw nieuwe kansen.
Moderne Architectuur in Rotterdam City Rotterdam Stadsgids.
Vervoer in Rotterdam. Parkeren in Rotterdam. Vervoer naar Rotterdam. Moderne Architectuur in Rotterdam. Moderne Architectuur in Rotterdam CityR 2018-12-01T0005190100.: Rotterdam heeft als nummer één architectuurstad van Nederland enorm veel te bieden voor liefhebbers van moderne architectuur. Dankzij gerenommeerde architecten als Rem Koolhaas en een niet te dwingen bouwwoede. Van de Kubuswoningen uit de jaren 80 en de Kunsthal en de Erasmusbrug uit de jaren 90 tot recente projecten als De Rotterdam en het Timmerhuis, het nieuwe Centraal Station en de spectaculaire Markthal MVRDV, zonder uitzondering architectuuraanwinsten. Hieronder volgt een selectie van hoogtepunten in Rotterdam op het gebied van moderne architectuur. Erasmusbrug Ben van Berkel, 1996. De 139 meter hoge Erasmusbrug is uitgegroeid tot het symbool van Rotterdam en de meest gefotografeerde brug van Nederland. Een specifiek architectonisch kenmerk vormt de geknikte stalen pyloon die in twee delen aan weerszijde van het wegdek uitloopt. Markthal MVRDV, 2014. Het ontwerp van de hypermoderne Markthal in de vorm van een enorme vliegtuighangar is van de hand van het gerenommeerde architectenbureau MVRDV.
5x moderne architectuur in Rome Parliamo italiano.
Inhoudelijk beslaat het MAXXI twee disciplines, MAXXI Arte kunst en MAXXI Architettura architectuur, met een vaste collectie, wisselende tentoonstellingen, workshops en evenementen. Via Guido Reni 4A, Rome, fondazionemaxxi.it, zaha-hadid.com. Het museum van moderne kunst MAXXI van Zaha Hadid foto: Hufton Crow.
7x moderne architectuur in Rome Ciao tutti ontdekkingsblog door Italië.
Boeken over Italië. Home Reizen door Italië Rome 7x moderne architectuur in Rome. 7x moderne architectuur in Rome. 15 oktober 2018 Rome Laat een reactie achter. Je verwacht het misschien niet, maar in Rome is ook prachtige moderne architectuur te vinden.
De mooiste moderne architectuur van Portugal Saudades de Portugal.
Portugal barst van de schitterende paleizen, kloosters en kerken. Maar als je meer van modern houdt dan van de historische gebouwen, is er in Portugal ook veel te zien. Met wereldberoemde architecten als Álvaro Siza en Eduardo Souto de Moura levert Portugal een belangrijke bijdrage aan de moderne architectuur.
9x moderne architectuur in Hamburg Standort Hamburg.
De in 2012 in gebruik genomen torens stellen een paartje voor dat de tango danst De façade bestaat geheel uit staal en glas. Onder de gebouwen bevindt zich een club, verder houdt Radio Reeperbahn hier kantoor en zijn er een restaurant en kantoren. Helemaal bovenaan vind je het mooiste aan het dansende paar: rooftop bar Clouds, met dakterras. Lees voor meer over rooftop bars in Hamburg Je kunt me het dak op! Buurtbewoners en ondernemers vinden de torens met hun luxekantoren en moderne look niet passen op hun Kiez. Reeperbahn 1, U-Bahn St. De dansende torens op de spannendste kerstmarkt van Hamburg, Santa Pauli.: Dat waren ze alweer, de 9 moderne pronkstukjes eigenlijk zou ik nog wel even door kunnen gaan, want met name in HafenCity wordt aan de lopende band gebouwd. Wat vind je, ben je ook wel te porren voor moderne architectuur, of houd je het liever bij de Altbau en de baksteenarchitectuur?
Building Design Architectuur.
De glaspartijen aan de voor en achterzijde zorgen voor een effectieve lichtopbrengst, passend in de moderne architectuur. Voor de raampartijen aan de zijgevels van deze moderne vrijstaande woning is bewust gekozen voor een minimaal glasoppervlakte om de warmtewinst die wordt gewonnen door de grote glaspartijen niet te verliezen en vast te houden.

Contacteer ons

Resultaten voor moderne architectuur